Fotograf: Stocksnap

Krys nya samarbete: ”Det gör att vi kan hjälpa fler människor”

Det digitala vårdbolaget Kry inleder ett samarbete med healthtech-företaget Dynamic Code.

Det digitala vårdbolaget Kry inleder ett samarbete med healthtech-företaget Dynamic Code, enligt ett pressmeddelande.

En av grundarna bakom Kry, Josefin Landgård, intog en andraplats på Veckans Affärers lista Sveriges 101 Supertalanger 2019 – Finansfolket. 

Samarbetet ger Kry möjligheten att använda Dynamic Codes hälso- och diagnostester för att säkerställa diagnos och ge korrekt behandling.

”Samarbetet med Dynamic Code är ett exempel på hur vi på Kry jobbar innovativt för att öka tillgängligheten i vården. Att vi nu kan erbjuda självtester i större utsträckning innebär att våra patienter inte behöver uppsöka en vårdcentral för provtagning. Det gör att vi kan hjälpa fler människor och erbjuda vård inom områden vi tidigare inte haft möjlighet till”, säger Livia Holm, Policy- och Utvecklingschef på Kry.

Dynamic Code som är noterat på Pepins Market erbjuder hälsotester inom olika områden, exempelvis tester för könssjukdomarna klamydia och mykoplasma, bakteriell vaginos och Candida, gluten- och laktosintolerans, samt nagel-, hud- och fotsvamp.

Läs även: ”Femtech är nästa tillväxtbransch”


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.