Fotograf: Flickr/Pexels

IMF-chefen om hur man hanterar bluffsyndrom

Christine Lagarde bryter återigen glasstaket.

Christine Lagarde visar för andra kvinnor hur man hanterar bluffsyndromet.

IMF-chefen har anklagats för inkompetens ända sedan hon trädde in i rampljuset som första kvinnliga finansminister i Frankrike genom tiderna. Hon fortsätter dock starkt kämpa sig fram till otroliga framgångar – nu på väg mot toppen av Europeiska Centralbanken. Det skriver Financial Times. 

“Bit ihop och le. I tider av motgång, gå. De förtjänar inte dig”, råder Lagarde.

 Christine Lagarde har ingen akademisk bakgrund inom ekonomi, men har överlevt både som finansminister och IMF-chef.

“Jag har en teori om att kvinnor generellt ges mer utrymme och utses för jobb när situationen är tuff. Jag har observerat det i många fall. I kristider uppmanas kvinnor till slut att möta de svåra utmaningarna och vara helt fokuserade på att lösa problemen”, hävdar IMF-chefen.

Läs även: Klimatkämpar möts: ”Hopp är något du måste manifestera för världen”