Trumps känga mot Libra: ”Vi har bara en riktig valuta i USA”

Donald Trump inte såld på Facebooks kryptovaluta.

Trump har inte mycket övers till bitcoin eller övriga kryptovalutor. På Twitter skriver presidenten att han är ingen beundrare av valutagruppen, eftersom han anser dem inte vara pengar och "baserade på tunn luft".

Inte heller Facebooks nya kryptovaluta Libra, som är planerad att släppas nästa år, lyckas undgå kritiken.

”På samma sätt kommer Facebooks Libra att ha liten status eller pålitlighet”, skriver Trump som tillägger att om Facebook vill spela bank får de ansöka om detta under gällande banklagar.

Under inlägget hyllar presidenten istället den amerikanska dollarn.

”Vi har bara en riktig valuta i USA och den är starkare än någonsin och pålitlig. Det är den mest överlägsna valutan i världen och kommer alltid att vara så. Den går under namnet amerikanska dollarn!”.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.