Fotograf: Pexels

Kindred och Betsson nekas tillgång till ATG:s spelpooler

Fortsatt blåsväder för spelaktörerna. 

Bettingkoncernen Kindred och spelkoncernen Betsson kommer inte att få tillgång till ATG:s spelpooler.

Läs även: Nästa veckas 133 (!) bolagsrapporter du behöver ha koll på

Det beslutade Konkurrensverket på torsdagen, skriver ATG i ett pressmeddelande.

I april lämnade Branschföreningen för onlinespel (BOS) in ett klagomål mot ATG till Konkurrensverket. Enligt klagomålet missbrukar ATG sin dominerande ställning. BOS yrkade på att Konkurrensverket skulle ge Kindred och Betsson tillgång till ATG:s spelpooler.

Läs även: Detta behöver du veta om blockchain

"Om ATG skulle åläggas att tillhandahålla tillgång till sina spelpooler riskerar detta att minska incitamenten för Kindred och Betsson med flera att konkurrera genom att arrangera egna liknande poolspel", skrev Konkurrensverket angående beslutet.

Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG, kommenterar beslutet i pressmeddelandet och skriver att konkurrensen på spelmarknaden är hård och att det är en självklarhet att ATG själva ska välja vilka de ingår avtal med.

Varumärken såsom V75 och Dagens Dubbel drivs inom ATG:s spelpooler.

Läs även: Här är 6 vanor som miljardärerna har


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.