”Ett ledarskap och ett sätt att prestera bra tillsammans - det vill jag bli ihågkommen för”

Veckans Affärer igång VA Kvinna Podcast. I fem färska avsnitt får du följa näringslivets mäktigaste kvinnor när de delar med sig av allt från uppväxt, drivkrafter och förebilder till utmaningar, trauman, makt och relationer. Här möter vi Åsa Berman, näringslivets mäktigaste kvinna 2019.

Det kan vara svårt att bestämma något med Åsa Bergman eftersom hon pendlar mellan familjen i Östersund, lägenheten och jobbet i Stockholm och hennes arbete och resor runt om i världen. Förutom en egen assistent med stenkoll på alla möten och uppdrag, har den tävlingsinriktade, närvarande och envisa Åsa fördelen att gilla sitt jobb lika mycket som att vara ledig.

Sweco är Europas största arkitekt- och teknikkonsultföretag med projekt kring bland annat alla de funktioner som rör vårt samhälle såsom järnväg, väg, vatten, skolor, sjukhus, kollektivtrafik och alla digitala mätpunkter som gör staden smart.

Åsas intresse för ledarskap skapades av en vilja att skapa högpresterande miljöer. Hon beskriver vikten av diversifierade arbetsplatser och att ha benchmark för att förstå hur man gör saker på olika sätt. Om något är svårt går hon in med huvud och händer och löser det.

Ta del av Åsas drivkrafter, drömmar, uppväxt, jämställdhetsarbete och den ständiga utvecklingen av datapunkter, analyser och våra framtida städer.

Läs även: Hon är Näringslivets mäktigaste 2019 – med makt att bygga en bättre värld


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST