Fotograf: Tomas Oneborg / SvD / TT

Nu lämnar hon Riksbanken för ECB

Kerstin af Jochnick har utsetts till ECB:s tillsynsnämnd.

Kerstin af Jochnick lämnar posten som förste vice riksbankschef sedan hon av ECB-rådet utsetts till en av ECB:s representanter i ECB:s tillsynsnämnd, även kallad styrelsen för banktillsyn.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att vara oberoende ledamot i styrelsen för ECB:s banktillsyn. ECB:s tillsyn över större banker i Europa fyller en viktig funktion för att skapa stabila finansiella marknader”, säger vice riksbankschef Kerstin af Jochnick.

Riksbanksfullmäktige kommer att besluta om närmare detaljer för övergången.

”Kerstin af Jochnick har bidragit till Riksbankens arbete på ett mycket värdefullt sätt. Från fullmäktiges sida har vi uppskattat Kerstin af Jochnick såväl för hennes personliga egenskaper som för hennes breda och djupa kompetens på många områden”, säger Susanne Eberstein, ordförande i riksbanksfullmäktige.


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.