Fotograf: Steve Jurvetson Flickr

Tesla förbereder för ökad produktion

Tesla ska trappa upp produktionen efter rekordstor leverans under andra kvartalet.

Elbilstillverkaren Tesla är redo att öka sin produktion efter att ha uppnått en rekordstor leverans under det andra kvartalet.

Det uppges i ett internt mejl, skriver Bloomberg News.

Bolaget "gör förberedelser" för att öka produktionen vid fabriken i Kalifornien, skrev chefen för fordonsverksamheten, Jerome Guillen, i ett mejl till anställda i tisdags.

Tesla levererade 95.200 bilar under det andra kvartalet, enligt besked i förra veckan. Det var bättre än bolagets tidigare rekord på 90.700 bilar som sattes under det fjärde kvartalet 2018.

Tesla har heller inga planer på att fräscha upp varken Model S eller X, uppgav vd Elon Musk på Twitter under gårdagen.

Elon Musk, som sade detta i ett svar till en frågande person, tillade att det blir endast ett antal mindre pågående ändringar. Han uppgav att den mest betydande ändringen under senare år har varit att ta den bakhjulsdrivna enheten i Model 3 och låta den sitta som framhjulsenhet i Model S och X.

"Det gick i produktion för tre månader sedan", sade Musk.

Musk kunde under frågestunden även understryka att det blir heller inga interiöra ändringar på Model S och X. Enligt tekniksajten Techcrunch har det funnits spekulationer om att dessa modeller skulle kunna fräschas upp för att bättre matcha nya Model 3.

Tesla levererade 17 650 Model S och X under det andra kvartalet, jämfört med 77 550 Model 3 under samma period.

I onsdagens amerikanska förhandel stärktes Tesla-aktien med drygt 2 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST