Spotify: Satsar på tillväxtmarknader med ny app

Appen "Spotify Lite" tar upp mindre utrymme och funkar vid sämre internettillgång.

Musiktjänsten Spotify lanserar Lite-appen för Android i 36 länder, enligt ett besked på hemsidan.

Spotify Lite är en förenklad version av den vanliga Spotify-appen.

Skillnaden ligger i att Lite tar upp mindre utrymme, strax under 10MB, vilket gör den lämplig att ha på äldre mobiler med begränsat lagringsutrymme. Samtidigt understryker Spotify att 90 procent av alla funktioner på huvudappen även förekommer i Lite.

Spotify Lite blir tillgänglig på Android-mobiler som körs på versionen 4.3 eller nyare versioner.

Appens lansering kommer sedan Spotify haft den i beta under fjolåret. 

Brasilien, Indien och Saudiarabien är några av marknader som appen nu görs tillgänglig på. Överlag sker lanseringen på tillväxtmarknader där majoriteten av befolkningen inte har råd med de nyaste mobilerna. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.