Fotograf: Unsplash

All time high: Wall Street slår nya kursrekord

S&P 500-index passerade idag nivån för första gången någonsin. 

De ledande börserna i New York skuttade uppåt i onsdagens öppningshandel sedan Fed-chefen Jerome Powells förskrivna tal uppfattats som duvaktiga av marknaden.

Vid 16.20-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 0,5 procent till 26.927. Det bredare indexet S&P 500 steg också 0,5 procent till 2.994 och var ett tag över nivån 3.000 för första gången någonsin. Tekniktunga Nasdaq Composite avancerade 0,7 procent till 8.196.

Sektorsvis var det IT-bolag som gick bäst medan fastighetssektorn backade något.

”Vårt huvudscenario är att den ekonomiska tillväxten ska förbli solid, arbetsmarknaden förbli stark och inflationen röra sig mot målet över tid. Men osäkerheterna kring utsikterna har ökat de senaste månaderna”, sade Jerome Powell.

Bland enskilda aktier var Tesla i fokus då elbilstillverkaren är redo att öka sin produktion, efter att ha uppnått en rekordstor leverans under det andra kvartalet. Beskedet kom från chefen för fordonsverksamheten Jerome Guillen i ett internt mejl till anställda. Aktien var upp knappt 2 procent.

Jeanstillverkaren Levi Strauss rasade drygt 11 procent efter att vinsten minskat med 17 procent i det andra kvartalet. Bolaget hänvisade till en stark dollar samt högre kostnader för marknadsföring och online-verksamhet, skrev CNBC.

Bland rekommendationer har Deere, som bland annat konkurrerar med Volvos anläggningsmaskinsdivision (CE), fått en sänkt rekommendation av UBS till neutral. Aktien tappade 1,3 procent.

På råoljemarknaden noterades klart stigande priser. Ett fat brentolja kostade nästan 66 dollar, upp 2,7 procent för dagen. Enligt API föll oljelagren med drygt 8 miljoner fat förra veckan, klart mer än enligt Bloomberg väntade -2,9 miljoner fat.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 1 punkt till 2,05 procent.

Läs även: USA: Godkänner vapenförsäljning till Taiwan för över 20 miljarder kronor


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST