Fotograf: Unsplash

Nu vill investmentbanken lansera robotrådgivare till låg kostnad

Tar inte ut avgifter på samma sätt som konkurrenterna Morgan Stanley och Wealthfront. 

Den amerikanska investmentbanken lanserar en robotrådgivare i lågkostnadsklassen för att locka bankkunder att sätta in sparkapital i firman.

Det rapporterar CNBC.

Investeringstjänsten kallas för ”You Invest Portfolios” och har en årlig avgift på 0,35 procent. Genom detta får investerare med minst 2.500 dollar i sparkapital en portfölj som består av en blandning av JP Morgans egna ETF-produkter.

Robotrådgivning från konkurrenter som Morgan Stanley och Wealthfront har liknande årsavgifter men dessa tar även ut avgifter för de underliggande investeringarna. JP Morgan kommer i stället att bjuda på avgifterna för ETF:er.

JP Morgans ETF:er har årskostnader på mellan 0,02 och 0,50 procent och i genomsnitt kommer kunder inom robotsparprodukten att sp pengar jämfört med att placera sina pengar direkt i samma ETF:er, uppger Jed Laskowitz, chef på You Invest, för CNBC.

Nätbankerna Avanza och Nordnet liksom den nordiska storbanken Nordea återfinns bland nordiska aktörer som marknadsfört robotrådgivning.

Läs även: Nya ECB-chefen kryptopositiv – kan ändra centralbankens syn


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST