Fotograf: Stina Stjernkvist /TT

Guldår för Gardell – så mycket plockar han ut

Jonas Gardells utdelning på 179 miljoner kronor. 

Sin framgång har Jonas Gardell skapat genom att vara författare, dramatiker och komiker. Hans böcker och shower har slagit igenom stort i Sverige och med dessa har Jonas Gardell blivit ekonomiskt oberoende, skriver Dagens Industri.

”Jag har sålt alla tillgångar utom ­bostäderna, säkrat kostnaderna för barnens liv och boende tills de fyller 25 år och tar ut det som blir kvar i en enda utdelning – allt är betalt, skattat och klart!”, sade Jonas Gardell till Di Weekend.

Då det frågades om storleken på utdelningen svarade Jonas Gardell: 

”Det politiskt korrekta svaret vore ’Det ska väl du skita i, din otåliga lilla människa. Det blir officiella siffror så småningom och det finns sätt att ta reda på det – gör det!”Den folkkära profilen Jonas Gardell plockar ut 179 miljoner kronor i utdelning, för räkenskapsåret juli 2017 till juni 2018.

Detta från det egna bolaget Jonas Gardell Produktion AB, där han är ensam aktieägaren.

Jonas Gardells produktionsbolag hade en årsredovisning där de omsatte 267 miljoner kronor. Det har gjort en vinst på nästan 84 miljoner kronor. 

Läs även: Anders Borg skriver sin egen historia – i nya boken vill han ”berätta allt”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.