Fotograf: Unsplash

De ska satsa på cannabistuggummi

Enorama Pharma bedömer att det i framtiden kommer att finnas ett stort behov av seriösa cannabisprodukter.

First North-bolaget Enorama Pharma, som tillverkar medicinska tuggummin, arbetar med att prototyputveckla ett cannabistuggummi innehållande CBD som i första hand förväntas registreras som ”Novel Food” i EU. Bolaget har skrivit ett avsiktsavtal med ett grekiskt bolag som önskar sälja produkten i sin region.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs även: Cannabisglass: Hippiekapitalisternas nya plan

Enorama Pharma bedömer att det i framtiden kommer att finnas ett stort behov av seriösa cannabisprodukter.

”Den globala marknaden för medicinsk cannabis uppskattas år 2025 att uppgå till 55-60 miljarder dollar, och då räknar man inte med den cannabis som används för 'rekreation'. Enorama Pharma har under lång tid följt den närmast explosiva marknadsutvecklingen inom segmentet och det är inte längre någon tvekan om att medicinsk cannabis har kommit för att stanna i såväl Europa som i Nordamerika”, skriver bolaget.

Läs även: Cannabis: Moralkampen mellan vinst och folkhälsa


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.