Fotograf: Unsplash

Bitcoin återhämtar sig: Stiger till högsta nivån sedan årsskiftet

Vänder efter en tung julimånad. 

Bitcoin steg på tisdagsmorgonen över 4 procent till som mest drygt 12.800 dollar och börjar åtehämta sig från rusingen i juni. 

Hittills i år har kryptovalutan stigit i storleksordningen 235 procent. Bara under det senaste dygnet summeras uppgången till 11 procent.

Några faktorer bakom kan vara den ökade konkurrensen från andra kryptovalutor så som Libra. 

Läs även: Ökad kryptokonkurrens ger nytt liv för Bitcoin - stiger till över 11 000 dollar

”Ingen chans att jag skulle korta bitcoin efter en stängning under motståndsnivån. Det finns inte mycket som kan stoppa det här tåget, bara mindre motstånd på dags- eller veckobas kvar tills vi når ett nytt årshögsta”, säger analytikern Josh Rager till Daily Bitcoin News i en typisk kommentar med referens till teknisk analys.

Efter rekordnivåerna kring 19.000 dollar i slutet av 2017 föll bitcoin till som lägst drygt 3.000 dollar i vintras, för att sedan dess alltså ha börjat klättra på nytt.

”Återhämtningen är en naturlig reaktion på den förändrade kryptovalutavänliga atmosfären”, säger Christel Quel vid Bolt Global till Bloomberg News och hänvisar till att både Facebook och JP Morgan har tagit stora steg mot att acceptera blockchaintekniken.

Bitcoin handlades vid 10.30-tiden på tisdagen till 12.500 dollar, en uppgång med drygt 2 procent för dagen.

Läs även: De ska hjälpa e-handlare ta betalt via kryptovalutor


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.