Fotograf: Elliot Nyhlin / Pressbild VOI

Elscooterbolaget passerar 5 miljoner åk – trots motgångar efter dödsolyckor

Stockholm och Oslo är redan lönsamma städer för Voi.

 Elscooterföretaget VOI når fem miljoner åkturer, bara tio månader efter lanseringen. Fem miljoner åkturer motsvarar 6 511 tur- och returresor mellan Stockholm och Berlin.

Det skriver VOI i ett pressmeddelansde, och meddelar att Stockholm och Oslo redan är lönsamma.

Sedan augusti 2018 har VOI etablerat sig i elva länder och har el-scootrar tillgängliga i 31 städer, bland annat Stockholm, Paris, Madrid, Berlin, Oslo, Helsingfors, Lissabon och Köpenhamn. 

I förra veckan lanserades VOI dessutom i Hamburg, München, Lübeck, Augsburg och Erfurt. 

"Att vi nu har uppnått fem miljoner åkturer på så kort tid visar tydligt att det finns efterfrågan på nya sätt att ta sig runt städer. Vi har också uppnått lönsamhet i nyckelstäder, däribland Stockholm och Oslo, vilket visar att VOI:s strategi gällande partnerskap och nära samarbeten med städer verkligen ligger till grund för en hållbar affärsmodell", säger Fredrik Hjelm, medgrundare och vd.

"Det är en del av våra grundläggande värderingar att jobba nära lokala städer för att utforma lösningar som passar. Vi lyssnar och anpassar oss efter behoven. Vi främjar lokala regelverk som skapar samma förutsättningar för verksamma leverantörer och som ser till att alla arbetar för att skapa bättre förutsättningar för städer och invånare", tillägger han. 

Svenska Transportstyrelsen har varit kritiska mot elscooterbolaget efter olyckor. 

"Vi är av uppfattningen att det är ett fordon som inte ska vara i trafiken. Det här är något annat. Om de ska användas måste de uppfylla kraven för eldriven cykel, och om de inte gör det är det ett fordon som inte får användas i trafiken", sa Hans Cassepierre, utredare på Transportstyrelsen, till TT i maj.

Läs även: Transportstyrelsen vill se förbud mot elsparkcyklar efter dödsolyckan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST