Stockholmsbörsen: Förvärvet lyfter Hexpol-aktien

Stockholmsbörsen inleder tisdagens handel stillsamt med en öppning strax över nollstrecket. 

Stockholmsbörsen pendlar runt nollstrecket vid öppningen efter måndagens rivstart på börsveckan. Kring 9.10-tiden var OMXS30 upp 0,02% procent till nivån 1642.  Det är fortfarande några veckor bort innan rapportsäsongen eskalerar med delårsrapporter från de mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen.

USA-börserna rörde sig marginellt uppåt i den sena måndagshandeln efter att Stockholmsbörsen stängt för dagen. Tidigare under måndagen noterade S&P 500 index en ny rekordnotering. Utvecklingen av handelskonflikten mellan USA och Kina går vidare. USA:s president Donald Trump sade på måndagskvällen att en ny runda med handelsförhandlingar med Kina redan har inletts. Förhoppningar om en lösning på konflikten gav under måndagen bränsle till en global börsuppgång.

Läs även: New York: Börsrally efter vapenvila – S&P500 på all time high

Asienbörserna hade en blandad utveckling på tisdagen med övervägande mindre förändringar. I Hongkong, där börsen höll stängt på måndagen, avancerade Hang Seng index däremot.

Gapwaves har ingått ett licensavtal med ett Veoneer omfattande teknologitransfer, utvecklingstjänster och royalty för antenner till bilradar. Veoneer-aktien sjunker med 1,6 procent.

Polymertillverkaren Hexpol har förvärvat Preferred Compounding från Audax Group för cirka 232 miljoner dollar på skuldfri basis. Förvärvet, som finansieras med befintlig kassa och banklån samt en ny kreditfacilitet hade under 2018 en försäljning på cirka 240 miljoner dollar. Prislappen ligger på cirka 232 miljoner dollar. Aktien stiger runt 4 procent efter öppningen. 

Lundin Petroleum handlas exklusive rätt till kvartalsutdelning om 0:37 dollar motsvarande 3:43 kronor. Aktien sjunker med 1,61 procent. 

Deutsche Bank och Credit Suisse ger en köprekommendation för Nordea i sektoruppdateringar av sektorn. Nordeaaktien uppges fortsatt vara en av få köpvärda aktier inom nordisk storbanksektor och stiger efter tisdagens öppning med 0,9 procent. 

Pareto Securities har höjt sin rekommendation för förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs till köp från tidigare behåll. Riktkursen sattes upp till 145 kronor från tidigare 120 kronor. Aktien stiger med över 2 procent. 

Nordea upphör med sin uppdragsbevakning av Fingerprint Cards. Banken upprepar även köp av både Better Collective och Catena Media, båda med riktkursen 100 kronor.

Trots att rapportsäsongen för det andra kvartalet ännu inte har inletts får vi under eftermiddagen en försmak när fastighetsbolaget Fast Partner klockan 14.30 släpper sin rapport.

Oljekartellen Opecs möte fortsätter under tisdagen och under kvällen svensk tid väntas den veckovisa oljelagerstatistiken.

På svensk mark fortsätter Almedalsveckan med Vänsterpartiets dag och tal av partiledaren Jonas Sjöstedt.

Läs även: Sneakersbörsen som tagit världen med storm – nu ska retailpriserna bort


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST