Fotograf: Pexels

Fashion Week Stockholm ställs in – hållbarhet viktigare än mode

De ökade kraven på hållbarhet och digitalisering inom modebranschen leder till att Fashion Week Stockholm kommer inte äga rum i år. 

Branschorganisationen för modeindustrin i Sverige – Swedish Fashion Council meddelade att de ställer in Fashion Week Stockholm som skulle äga rum 27-29 augusti 2019. Den främsta anledningen är ökade kraven på hållbarhet inom modebranschen.

“Fashion Week, liksom modebranschen i stort, står inför stora utmaningar för att möta de krav på hållbarhet, innovation, relevans och tajming som ställs idag. Mängder av framtidsrapporter visar på detta, ändå befinner sig branschen i limbo som påverkar svensk modescen i fel riktning. Därför behöver vi agera för att hjälpa branschen in i framtiden.”, säger Jennie Rosén VD på Swedish Fashion Council.

Swedish Fashion Council behöver en ny plattform och modebranschen måste revolutioneras för att möta konsumenternas behov.

”Branschen är omfattande och växer stadigt. Därför är det viktigt att stötta varumärken i deras utveckling av nästa generations modeupplevelse. Frågan är inte om det händer utan när. Musik-, mobil- och spelindustrin har redan gått igenom samma omvandling och nu är det modeindustrins tur. Den som inte agerar nu kommer att tillverka kamerarullar när alla andra fotograferar digitalt.” säger Jennie Rosén.

Läs även: H&M:s marknadsföring av Conscious-kollektionen är vilseledande


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST