Fotograf: Unsplash

Gynnsamt G20-möte lyfter börsen

Under helgens G20-möte kom USA:s president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping överens om ett eldupphör. Optimismen sprider sig på börserna. 

Stockholmsbörsen öppnar klart upp efter helgens G20-mötet. Kring 9.10-tiden var OMXS30 upp 1,26% procent till nivån 1643.  

Under helgens G20-möte kom USA:s president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping överens om ett eldupphör för att fortsätta diskussionerna om ett avtal. Båda parterna ska återuppta förhandlingarna "där man slutade" men något datum är inte bestämt.

Asienbörserna steg på måndagen, med börserna i Fastlandskina i topp. Den tidiga terminshandeln på måndagsmorgonen svensk tid indikerade även uppgångar för de amerikanska börserna.

Bland Large Cap bolagen, stiger elektronikbolaget Veoneer med 3,94 procent efter femton minuters handel. 

Bland bolagsnyheter har Nordea bekräftat att vd Casper von Koskull kommer att gå i pension i slutet av 2020. Nordeas styrelse har påbörjat processen för att rekrytera en efterträdare.

Leo Vegas har beviljats en spellicens i Spanien och kommer "inom kort" att lansera en spansk sajt. Spellicensen gäller både kasino och sportspel.

Bredband2 har tecknat avtal med Anicura gällande konsolidering av Anicuras datakommunikation till en helhetslösning. Initialt levererar Bredband2 till 44 orter med ett beräknat ordervärde på 5 miljoner kronor.

Soltech Energys samägda bolag i Kina, ASRE, har tecknat en order med ett kinesiskt bolag gällande installation av en solenergianläggning. Det beräknas ge årliga intäkter på cirka 8,18 miljoner kronor, totalt cirka 164 miljoner kronor under avtalens 20-åriga löptid.

Läs även: Proffsens aktietips: Du vinner om du satsar på de här företagen

Mycronic har tecknat ett avtal med en kund i Asien omfattande två FPS6100 maskritare för multi-purpose-segmentet. Ordervärdet ligger inom normalintervallet på 2-5 miljoner dollar per system.

Image Systems har fått ordrar från amerikanska försvaret på cirka 2,4 miljoner kronor.

Alelion Energy Systems har tecknat ett avtal med Gama Aku i Turkiet om leveranser av litiumjonbatterier och service för truckar i Turkiet och stora delar av Mellanöstern. I samband med undertecknandet mottog Alelion en första order på litiumjonbatterier till ett värde av 40.000 euro.

Bland rekommendationer:

  • Börsveckan råder till att köpa Nobina, Irlab, Peab, Intrum och Resurs, samt avvakta med Pricer, Itab och AQ Group i det sista numret innan sommaruppehåll.
  • JP Morgan sänker sin rekommendation för SSAB till undervikt från neutral. Riktkursen är 35 kronor.
  • Nordea Markets höjer riktkursen för H&M till 145 kronor från 135 kronor. Rekommendationen sälj upprepas.
  • RBC Capital Markets höjer riktkursen för H&M till 175 kronor från 155 kronor. Rekommendationen sector perform upprepas.
  • Barclays Capital höjer sin rekommendation för Telia till övervikt från undervikt. Riktkursen höjs till 50 från 40 kronor.
  • Pareto Securities sänker riktkursen för Kindred till 87 kronor från 99 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
  • Di ser köptillfälle i Hansa Biopharma efter den senaste tidens kursfall.     

Läs även: Inför Almedalsveckan: Håll koll på toppmötet och rapporterna       


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST