Topplista: ”Hon är inte jämförbar med någon tidigare Superkommunikatör”

Aktuell Hållbarhet utsåg henne till den mäktigaste i Hållbarhetssverige. Nu utses hon även av Resumé till Näringslivets Superkommunikatör.

 ”Långt innan juryarbetet hade satt igång var det klart vem som skulle ta hem årets Näringslivets 150 Superkommunikatörer”, skriver Resume.

Greta Thunberg är årets vinnare. Hon beskrivs av Resumé som en ”mytologisk gestalt” som en ordinär 15-åring men som strider för jordens framtid. ”Greta Thunberg är unik och inte jämförbar med någon annan eller med någon tidigare Superkommunikatör”, skriver Resumé.

Läs även: Topplista: Hon är överlägset mäktigast i Hållbarhetssverige

Topplistan inom kategorin företag och näringsliv

1. Lars Appelqvist, är vd för kafferosteriet Löfbergs och driver hållbarhetsfrågor samt integrerar dem i alla delar av sitt företags verksamhet.

2. Stefan Ytterborn, grundare till märket POC men numera skapar prisbelönta elmotorcyklar Cake.

3. Lukas Carlsén, Fredrik Fors och Johan Ardelius, står bakom Hedvig försäkringsbolag som är en branschutmanare.

4. Toni Petterson, vd för livsmedelsföretaget Oatly.

5. Douglas Stark & Fredrik Hjelm, grundare av elskotrarna Voi.

Listettor inom andra kategorier

Mia Skäringer, beskrivs av Resumé som ”upprörd feminism folklig med sin humor och kändisskap”. Med sin show har hon sålt ut Globen fem gånger om. Hon toppar därmed listan i kategorin Kultur och Nöje.

John Mellkvist, vinnare inom kategorin Kommunikation. PR-konsulten på Mindmakers är känd för sina omvärldsanalyser och för att ha fört liv i åldersfrågan.

Bianca Ingrosso är årets Superkommunikatör inom kategorin Media. Hon har över en miljon följare på sociala medier och är en medieentreprenör. Bianca Ingrosso har även lanserat ett eget sminkmärke Caia som kan skymtas i hennes kanaler.

Läs även: Bianca Ingrossos varumärke en riktig tillväxtraket


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST