Fotograf: Mostphotos

New York-börserna: Orosmoln över handelskriget och teknikbolagen

Börsen pendlade på grund av oron kring utfallet av G20-mötet samt handelskonflikten. Facebook sjönk 0,6 procent och Alphabet var ned 0,7 procent på grund av negativa nyheter. 

De ledande New York-börserna pendlade mellan plus och minus på onsdagen. Inför helgens G20-möte har det varit blandade signaler från USA angående ett eventuellt handelsavtal med Kina.

Dow Jones storbolagsindex stängde oförändrat vid 26.537. Det bredare indexet S&P 500 sjönk 0,1 procent till 2.914, medan tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,3 procent till 7.910.

Sektorsvis gick det bäst för energibolag medan kraftbolag stod för den största nedgången.

USA:s finansminister Steven Mnuchin sade att ett avtal mellan USA och Kina är "fullbordat till 90 procent". Donald Trump varnade dock att det blir ytterligare tullar på kinesiska importer om inget avtal nås med Kina.

"Min Plan B med Kina är att ta in miljarder och åter miljarder dollar i månaden (i tullar) och vi kommer att bedriva mindre och mindre handel med dem", sade Donald Trump i en intervju på onsdagskvällen.

Chiptillverkaren Micron Technology rusade drygt 13 procent efter sin kvartalsrapport. Intäkterna föll till 4,8 från 7,8 miljarder, men slog trots det analytikernas förväntningar. Bolaget nämnde att det hade hittat ett sätt att fortsätta göra affärer med kinesiska Huawei och att det kan transportera sina nuvarande produkter "på ett lagligt sätt" som inte är föremål för amerikanska begränsningar.

Microns uppgång fick även flera sektorkollegor att lyfta däribland AMD, Nvidia och Qualcomm.

Facebook sjönk 0,6 procent och Alphabet var ned 0,7 procent. Donald Trump sade att USA kanske kommer att stämma de två teknikbolagen, utan att specificera vad som skulle ligga till grund för stämningen.

Teslas grundare och vd Elon Musk meddelade att bolaget kan vara på väg att slå ett kvartalsvist rekord för antal levererade bilar. Tesla meddelade även att produktionschefen i fabriken i Fremont, Peter Hochholdinger, har lämnat bolaget. Aktien var ned marginellt.

Apple har förvärvat start-up bolaget Drive.ai, som tillverkar självkörande bilar, för ett okänt pris. I den senaste finansieringsrundan värderades dock bolaget till 200 miljoner dollar. Apple steg 2,2 procent.

Fedex presenterade sin kvartalsrapport efter stängning på tisdagen och rapporterade en vinst på 5:01 dollar per aktie, mot analytikerkonsensus på 4:85 dollar. Aktien steg 2,5 procent på onsdagen.

Oljepriset stärktes runt 1,5 procent efter att USA:s energidepartement, DOE, redovisat att de amerikanska lagren av råolja sjönk 12,8 miljoner fat under förra veckan. Analytikerna hade väntat sig en nedgång på 2,5 miljoner fat.

S&P 500-index onsdagen den 26 juni

Räntan på den amerikanska tioåringen steg 6 punkter till 2,05 procent.

Läs även: Amazon i skottgluggen för otippade presidentkandidaten Andrew Yang

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST