Fotograf: Montage VA.se

USA 2020: Kandidaterna att hålla koll på inför nattens första debattstrid

I natt drar Demokraternas debatter mellan presidentkandidaterna igång. Här är kandidaterna och tiderna du borde hålla koll på. 

Onsdag den 26 juni och torsdag den 27 juni arrangeras de första debatterna mellan Demokraternas presidentkandidater i Florida, USA.

Debatterna, som kallas "primary debates", är ett första steg på vägen att sålla kandidater. 

För att få delta behövde kandidaterna ha antingen minst 65 000 invididuella kampanjdonatörer inklusive minst 200 donatörer i varje delstat eller minst 1 procent stöd i minst tre olika valmätningar.

Om debatterna

Debatterna håller på mellan kl 03-05 under natten till torsdagen och fredagen (svensk tid). NBC News, MSNBC, and Telemundo arrangerar debatterna. Debatterna kommer troligtvis att sändas live på Facebook genom mediernas sidor.

Av de 25 personer som flaggade för att de ville ställa upp i presidentvalet för Demokraterna mötte 20 stycken ovanstående kriterier.

Kandidaterna har sedan delats upp i två olika debattillfällen (genom lottning) som löper om två timmar vardera. De kommer att ha 60 sekunder på sig att besvara frågor, och 30 sekunder på sig att besvara följdfrågor.

För många mindre kända kandidater är debatterna ett första tillfälle att introducera sig för nationen. Och vilket intryck kandidaterna gör är otroligt viktigt för att de ska bli ihågkomna och ha en chans att ta sig vidare.

Enligt Washington Post är det bästa kandidaterna kan göra att försöka säga något som kan snappas upp i en video och spridas online. Tidningen menar att mycket av Donald Trumps initiala framgång låg i de många uppseendeväckande utspel som han gjorde.

Här är kandidaterna som ställer upp - och vad du behöver veta om dem.

Onsdag den 26 juni möts...

Elizabeth Warren, som har fått stort stöd i de senaste mätningarna och tagit sig in på en andra plats bakom Joe Biden som mest populär. Elizabeth Warren har varit senator för Massachusetts sedan 2013 och har varit professor på Harvard Law School.

Tim Ryan från Ohio, som sitter i representantshuset.

Beto O'Rourke, tidigare representant för USA från El Paso och demokratisk kandidat för senaten i Texas. Är en relativ favorit i mätningar.

Amy Klobuchar, som har varit senator för Minnesota sedan 2007. Är en relativ favorit i mätningar.

Jay Inslee är guvernör i Washington och satt tidigare i representantshuset. 

Tulsi Gabbard från Hawaii, har suttit i representantshuset sedan 2013. Hon har tjänstgjort i Irak.

John Delaney har tidigare suttit i kongressen. 

Bill de Blasio är borgmästare för New York City. 

Julian Cástro har varit borgmästare för San Antonio i Texas och arbetat under Barack Obamas administration. 

Cory Booker är senator från New Jersey. Har varit borgmästare för Newark. Tippad som relativ favorit i mätningar. 

Torsdag den 27 juni möts... 

Joe Biden, tidigare vice president till Barack Obama och senator från Delaware. Biden är favorittippad tillsammans med Elizabeth Warren och Bernie Sanders.

Bernie Sanders är senator från Vermont och beskriver sig själv som en demokratisk socialist. Sanders vill omfördela rikedom, bekämpa ojämlikhet och skapa ett större socialt säkerhetsnät i USA.

Läs även: Presidentkandidatens senaste drag: Wall Street ska betala 1,6 biljoner i studielån

Kamala Harris är senator från Kalifornien. Har nått relativt brett stöd hittills.

Andrew Yang, techentreprenör i New York. Känd för att kasta ur sig olika förslag till politiska reformer. 

Läs även: Amazon i skottgluggen för otippade presidentkandidaten Andrew Yang

Pete Buttigieg är guvernör för South Bend i Indiana och krigsveteran från Afghanistan. Är en relativ favorit i mätningar.

Michael Bennet är senator från Colorado.

Kirsten Gillibrand har varit senator för New York sedan 2009, då hon efterträdde Hillary Clinton. Hon satt tidigare i representanthuset. 

John Hickenlooper var guvernör för Colorado fram till januari i år.

Eric Swalwell sitter i representanthuset för California Bay Area. 

Marianne Williamson är författare och aktivist.


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.