Fotograf: Dan Taylor/Press

Tesla: Ett nytt rekord hotas av flaskhalsar kring leveranser

Tesla satsar på att leverera ett rekordantal bilar under det här kvartalet. Orderingången har ökat, men problemet är att slutföra alla leveranser. 

Teslas rekordkvartal under hot från flaskhalsar kring leveranser
Teslas orderingång har ökat rejält i slutet av det andra kvartalet men ett nytt rekord hotas av flaskhalsar kring leveranser. Det rapporterar Electrek.

Företaget har ytterligare 12 000 beställningar i Nordamerika nu i juni men 5 000 av fordonen saknar ett leveransschema.

Vd Elon Musk har personligen engagerat sig och skrivit till de anställda om att ge järnet för att nå rekordet. Han tror det blir möjligt att globalt sett nå mellan 90 000 och 100 000 levererade bilar under kvartalet, men tillägger att alla bilar ännu inte finns på rätt plats.

Enligt Electrek har det hittills under det andra kvartalet levererats 49 000 bilar i Nordamerika. Enbart i juni uppgår leveranserna till 22 000 fordon och målet är att sluta på mellan 33 000 och 36 000 fordon, vilket skulle vara ett nytt månadsrekord.

Lägger man till internationella marknader, inte minst Norge och Kina, kommer Tesla att vara väldigt nära att nå ett nytt rekord skriver Electrek. Sajten konstaterar att efterfrågan inte är problemet för Tesla utan snarare att slutföra alla leveranser.

Läs även: Låg efterfrågan på Tesla – Goldman Sachs sänker riktkursen med 21 %


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.