Handelsavtal med Kina är nära

"Vi har kommit ungefär 90 procent av vägen (mot ett avtal) och jag tror att det finns en väg att avsluta detta", sade USA:s finansminister Steven Mnuchin.

USA:s finansminister Steven Mnuchin sade på onsdagen att ett handelsavtal USA och Kina emellan är nära.

"Vi har kommit ungefär 90 procent av vägen (mot ett avtal) och jag tror att det finns en väg att avsluta detta", sade han i en intervju med CNBC. Steven Mnuchin sade även att han är övertygad om att president Donald Trump och president Xi Jinping kommer att göra framsteg i de stagnerade handelssamtalen i samband med det kommande G20-mötet i Osaka i helgen.

I en intervju med Fox uppgav Donald Trump att det skulle kunna behövas lagstiftning för att öka konkurrensen inom tech-sektorn. Med hänvisning till EU:s nedslag mot amerikanska teknikjättar uppgav presidenten att USA borde stämma bolag som Facebook och Google.

"Kanske kommer vi att göra det", sade Donald Trump till tv-kanalen.

Läs även: USA 2020: Kandidaterna att hålla koll på inför nattens första debattstrid


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST