Fotograf: Wikimedia Commons

Persson och Steens företag en riktig succé - omsatte 13,2 miljoner i fjol

Göran Persson och Anitra Steen plockade ut 650 000 kronor i utdelning.

Nya siffror visar att tidigare statsministern Göran Perssons senaste bolag - som han driver tillsammans med frun Anitra Steen - är rena vinstmaskinen. 

Det skriver Expressen.

Efter åren som statsminister blev Göran Persson senior rådgivare hos konsultbyrån JKL och tog flera olika styrelsejobb. Tillsammans med frun byggde han upp en verksamhet med köttkor och skoggskötsel i bolaget Baven AB, vid den egna gården Torp vid sjön Båven i Sörmland. Där finns även konsultverksamheten för JKL inrymd.

Nu gör bolaget sitt bästa resultat sedan det bildades 2008 och makarna kan glädja sig åt en rekordomsättning i det egna bolaget på 13,2 miljoner kronor.

Det kan jämföras med 9,7 miljoner under 2017 och 2016 samt 8,5 miljoner 2015.

Bolaget har en soliditet på 90,8 procent.

När utgifter och skatter var betalda för 2018 återstår knappt 9,2 miljoner kronor. Makarna plockade ut 650 000 kronor i utdelning.

Resten av vinsten har plöjts ner i företaget. Det egna kapitalet uppgår nu till 45,6 miljoner kronor.

"Torp är mitt hem, min bas och mitt stora projekt. Det har vi gemensamt Anitra och jag. Det kommer vi inte att släppa.", sa han till Expressen.

Göran Persson har inga planer på att överge sina Herefordkor ute på gården, trots det nya uppdraget som styrelseordförande för Swedbank.

"Det här med jordbruket och skogsbruket har varit oerhört kul. Jag trodde aldrig att jag skulle få den chansen. Att få ägna sig åt det jag har gjort de senaste tio åren ordentligt. Vi har byggt ett ordentligt jordbruk med allt från ett bostadshus, nya ladugårdar, ekonomibyggnader till nya djurbesättningar, berättade han stolt."


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.