Fotograf: Marcus Ericsson / TT

Svettigt högtryck hos Postnord när Sverige semestershoppar - många paket riskerar bli försenade

Postnord kan tvingas ta in extrajobbare för att hantera de ovanligt många paketen.

Postnord tvingas hantera en ovanligt stor mängd paket just nu.

Det i sin tur har lett till längre väntetider än normalt till kundtjänsten, eftersom många ringer om paket som de inte har fått, skriver Postnord på hemsidan.

Till följd av de stora mängderna post förekommer också förseningar i paketnätet.

"Vi beklagar eventuella problem detta orsakar och jobbar på att hantera både samtal och paket så snabbt som möjligt" skriver företaget.

Till SVT sade Postnord att meddelandet på hemsidan legat ute i en veckas tid.

Paketanstormningen har kommit som en överraskning, och trots att Postnord har normalbemanning hinner man inte med.

"Vid jul och påsk förväntar vi oss mer paket när många svenska e-handlar. Men vi har inte sett den här typen av topp så här års tidigare", säger Maria Ibsén, pressansvarig på företaget. 

Risken nu när det är semestertider är också att arbetet går långsammare eftersom den ordinarie personalen kan ersättas av mer oerfarna sommarjobbare.

På vissa platser försöker Postnord ringa in extrajobbare, enligt SVT, men det finns ingen prognos för när man ska vara ikapp med arbetet.

"Vårt arbete fokuseras nu på att hantera både paket och samtal. Ingen har panik och alla vet vad de ska göra", förklarar dock Maria Ibsén för Veckans Affärer.


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.