Fotograf: Pexels

Fullskalig succé på biograferna

Toy Story 4 rivstartar på biograferna samtidigt som Aladdin passerar 800 miljoner dollar i intäkter.

Disneys Toy Story 4 har fått en bra start på biograferna. Den animerade filmen drog in 238 miljoner dollar under premiärhelgen, inräknat för de internationella marknaderna. Det rapporterar Variety.

I Nordamerika drog Toy Story 4 in 118 miljoner dollar, vilket dock är lägre än de tidiga bedömningarna som låg på 140 miljoner dollar. Filmen drog in  23,4 miljoner dollar i Mexiko, vilket var mest lyckad. Därefter följer Storbritannien med 15 miljoner dollar, Kina med 13,4 miljoner dollar och Brasilien med 9,6 miljoner dollar.

Filmen premiärvisades i sammanlagt 37 länder världen runt. Samtidigt återstår en rad stormarknader där man ännu inte debuterat, inklusive Tyskland, Frankrike och Japan.

Medan Toy Story 4 rivstartar fortsätter den andra Disney-blockbustern Aladdin att tjäna storkovan. Under senaste helgen inkom ytterligare 32,9 miljoner dollar i biljettintäkter och filmen har nu passerat 800 miljoner dollar i intäkter.

Läs även: Netflix: ”Kraftigt inskränkta”, bojkottar Georgia om abortlag träder i kraft


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.