Minesto’s CEO Dr Martin Edlund Fotograf: Press/Minesto/CEO

Topplista: Starkt positivt momentum i Minesto - och köpanalyser för 9 aktier till

 Här är aktierna med starkast köpsignaler enligt teknisk analys. Optimismen kring Lindab International och Ericsson B ökar. Kungsleden återigen på topp 10. 

 
1.  Lindab International(LIAB.ST) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 106.4 (-1)
Lindab International ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 78.90. Målkursen vid 101 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid cirka 106 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Kungsleden(KLED.ST) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 75.85 (-0.55)
Kungsleden ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 74.75. Ger signal om vidare uppgång till 78.57 eller mer. Aktien testar stödet vid cirka 75.00 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 75.00 kronor utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Genmab(GEN.CO) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 1210.5 (-12)
Genmab visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 1103. Ger signal om vidare uppgång till 1571 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 1190 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 1190 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  THQ Nordic B(THQNB.ST) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 229.2 (8.8)
THQ Nordic B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 213 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 213 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Ericsson B(ERICB.ST) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 94.08 (1.08)
Ericsson B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid cirka 84.00 kronor. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Minesto(MINEST.ST) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 21.75 (-0.35)
Minesto har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men den starka uppgången kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 18.80 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 18.80 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Bilia A(BILIA.ST) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 84.2 (-0.8)
Bilia A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 76.03. Målkursen vid 84.12 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid cirka 84.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Schibsted A(SCHA.OL) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 233 (0)
Schibsted A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har en möjlig huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott under stödet vid 217, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt nedgång. Aktien testar stödet vid cirka 230 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 230 kroner utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Per Aarsleff Holding B(PAALB.CO) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 235 (-2.5)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Per Aarsleff Holding B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 232. Ger signal om vidare uppgång till 244 eller mer. Aktien ligger mellan stödet vid cirka 232 kroner och motståndet vid cirka 243 kroner och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Mowi(MOWI.OL) - 20 jun 2019. Senaste slutkurs: 202 (-4)
Mowi ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 200 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Läs även: Proffsens färska köptips


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST