Fotograf: Joel Nilsson

Här är Nordens mest attraktiva arbetsgivare 2019 – Sweco som leds av Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 på toppen

Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman leder den populäraste arbetsplatsen bland framtida ingenjörer.  

Universum Global har kommit ut med sin ranking över de mest attraktiva arbetsgivarna i Norden bland studenter. Man frågade 66 964 studenter inom business, ingenjörsvetenskap och IT på de fyra nordiska marknaderna, var de helst skulle vilja jobba när de går in i arbetslivet. 

Det finns faktorer som sticker ut när studenterna får välja sin drömarbetsgivare. Hög framtida lön, variation av arbetsuppgifterna och vänlig arbetsmiljö.  

Google, Microsoft och revisionsjättar PwC och EY toppar återigen rankingen.   Men även konsultbolagen är fortsatt starka, särskilt bland ekonomistuderande. Europas största teknikkonsultbolagSweco, har avancerat till första plats bland ingenjörer.  Konsultjätten bygger framtidens städer och samhällen. 

Jag är extremt positiv till allt som driver mångfald och jämställdhet framåt, det är min grundsyn när det gäller företagande och företagsamhet. Jag tror på inkludering och människors lika värde och att allt vi gör blir mycket bättre när vi är heterogena som grupp. Ju mer blandad en grupp är, desto bättre presterar den. Och vem vill inte ha det bättre?”, beskriver Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman den framgångsrika företagskulturen.   

Läs även: Hon är Näringslivets mäktigaste 2019 – med makt att bygga en bättre värld 

Könsskillnader för förväntad månadslön ökar inom alla studentkategorier för de svenska studenterna. Däremot minskar skillnaderna bland danska studenter.  Förväntad månadslön i Sverige är högst för management konsulter.  

Här är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland studenter, enligt svenska research- och konsultföretaget Universum Global: 

Business 

 1. PwC (Pricewaterhousecoopers) 

 1. EY (Ernst & Young) 

 1. Microsoft 

 1. Nordea 

 1. McKinsey & Company 

 1. L’Oréal Group 

 1. Deloitte 

 1. IKEA 

 1. KPMG 

 1. The Boston Consulting Group (BCG) 

Ingenjörer 

 1. Sweco 

 1. Microsoft 

 1. Siemens 

 1. Ramboll  

 1. ABB 

 1. Google  

 1. McKinsey & Company 

 1. Skanska 

 1. The Boston Consulting Group (BCG) 

 1. NCC 

 IT 

 1. Google 

 1. Microsoft 

 1. IBM 

 1. Accenture 

 1. Oracle 

 1. Ericsson 

 1. CGI 

 1. Capgemini 

 1. Cisco Systems 

 1. Knowit 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST