Fotograf: Flickr/Wikimedia/Wikipedia

Louis Vuitton-ägaren är nu bland världens tre rikaste

I tisdags översteg hans förmögehet 100 miljarder dollar och gör därmed sällskap med Jeff Bezos och Bill Gates. 

Bernard Arnault, Europas rikaste man, har nu gått med i världens mest exklusiva klubb, för de som har en förmögenhet på mer än 100 miljarder dollar, skriver Bloomberg. Han blir den tredje i världen och har därmed gjort sällskap med Jeff Bezos och Bill Gates. 

Bernard Arnault är vd för lyxklädmärket LVMH, Moët Hennessy Louis Vuitton, ett franskt holdingbolag. I tisdags steg aktien 2,9 procent till rekordvärdet på 368:80 euro vilket medförde att Bernard Arnault fick komma med i den prominenta klubben. På ett år har hans förmögenhet ökat med 32 miljarder dollar, det var den största ökningen bland alla 500 miljardärer på Bloomberg miljardärsindex

Läs även: Så blev han Europas rikaste man – lyx, intriger och fientliga övertaganden

I dag beräknas Bernard Arnaults förmögenhet till 100,4 miljarder dollar vilket är drygt 3 procent av den franska ekonomin. Trots ökande spänningar har det kinesiska intresset för Louis Vuitton-väskor och Hennesy-konjak förstärkt resultatet för LVMH. Bolagets värde har ökat med 43 procent i år och därmed på plats tre bland de företag i franksa CAC 40 Index som ökat mest i år, enligt Livemint.

Familjen Arnault har utlovat mer än 650 miljoner dollar i april för att rekonstruera Notre Dame-katedralen. Bernard Arnault äger även 97 procent av aktierna i Christian Dior. Bernard Arnault klev in i lyxvarorbranschen via ett förvärv av en textilgrupp som ägde Christian Dior år 1984. Sedan sålde han alla bolag som tillhörde företaget och använde intäkterna för att köpa en kontrollpost i LVMH 1988. 

Däremot har Amazons ägare Jeff Bezos förmögenhet sjunkit med 40 miljarder dollar i år. 

Läs även: Forbes nya lista över kvinnliga miljardärer som krossade glastaket


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.