Fotograf: Flickr/Wikimedia/Wikipedia

Louis Vuitton-ägaren är nu bland världens tre rikaste

I tisdags översteg hans förmögehet 100 miljarder dollar och gör därmed sällskap med Jeff Bezos och Bill Gates. 

Bernard Arnault, Europas rikaste man, har nu gått med i världens mest exklusiva klubb, för de som har en förmögenhet på mer än 100 miljarder dollar, skriver Bloomberg. Han blir den tredje i världen och har därmed gjort sällskap med Jeff Bezos och Bill Gates. 

Bernard Arnault är vd för lyxklädmärket LVMH, Moët Hennessy Louis Vuitton, ett franskt holdingbolag. I tisdags steg aktien 2,9 procent till rekordvärdet på 368:80 euro vilket medförde att Bernard Arnault fick komma med i den prominenta klubben. På ett år har hans förmögenhet ökat med 32 miljarder dollar, det var den största ökningen bland alla 500 miljardärer på Bloomberg miljardärsindex

Läs även: Så blev han Europas rikaste man – lyx, intriger och fientliga övertaganden

I dag beräknas Bernard Arnaults förmögenhet till 100,4 miljarder dollar vilket är drygt 3 procent av den franska ekonomin. Trots ökande spänningar har det kinesiska intresset för Louis Vuitton-väskor och Hennesy-konjak förstärkt resultatet för LVMH. Bolagets värde har ökat med 43 procent i år och därmed på plats tre bland de företag i franksa CAC 40 Index som ökat mest i år, enligt Livemint.

Familjen Arnault har utlovat mer än 650 miljoner dollar i april för att rekonstruera Notre Dame-katedralen. Bernard Arnault äger även 97 procent av aktierna i Christian Dior. Bernard Arnault klev in i lyxvarorbranschen via ett förvärv av en textilgrupp som ägde Christian Dior år 1984. Sedan sålde han alla bolag som tillhörde företaget och använde intäkterna för att köpa en kontrollpost i LVMH 1988. 

Däremot har Amazons ägare Jeff Bezos förmögenhet sjunkit med 40 miljarder dollar i år. 

Läs även: Forbes nya lista över kvinnliga miljardärer som krossade glastaket


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST