Fotograf: Wolt

Wallenberg och Zennström miljardinvesterar i succéstartup

Finska restaurangappen Wolt tar in miljardbelopp, Wallenbergkontrollerade EQT bland investerarna.

Den finska matbeställningsappen Wolt har tagit in 160 miljoner dollar, varav 130 miljoner är från en nyligen stängd Series-C finansieringsrunda. Det framgår av ett pressmeddelande.

C-rundan leddes av Iconiq Caiptal och har med som deltagare även EQT Ventures, Highland Europe och Lifeline Ventures. Även Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico är en tidigare investerare i bolaget.

B-rundan på 30 miljoner dollar hölls i januari förra året och leddes av 83North.

Vilken värdering Wolt fått i samband med båda rundorna framgår inte.

Wolt meddelar att pengarna från senaste rundan ska användas till tillväxt och expansion. Bland annat ska bolaget rekrytera 1 000 personer över de kommande 18 månaderna. Idag sysselsätter Wolt 450 personer.

Wolt har under det senaste året vuxit snabbt i storlek. Från att ha funnits i tio städer i fyra nordiska länder har expansionen lett till att man idag finns i 50 städer i 15 EMEA-länder. EMEA är en förkortning för Europa, Mellanöstern och Afrika.

Läs även: Heather Mills räddar svenskt vego-märke från konkurs


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.