Fotograf: Julia Siwertz / Unsplash

Skapa guldkant genom kontroll över ditt kapital – ”din väg till frihet”

Här är del sju i Veckans Affärers videoserie om emotionella investeringar.

 ”Vi kommer att se en ny kategori investerare som inser hur kul det är att spara, investera och göra skillnad”, säger Cornelia Gustafzon i del 7 av Veckans Affärers videoserie om emotionella investeringar. 

Del 7 innehåller en sammanfattning av det som sagts innan samt tre viktiga råd. Hon svarar på hur du kan tänka kring investeringar, finansiell planering och vilket synsätt du kan ha på sparande. Att spara är att engagera sig i sig själv. Sin ”guldkant och väg till frihet”. 

Cornelia Gustafzon är en svensk finansstrateg, investerare och analytiker som bland annat agerat finans- och företagsrådgivare åt några av Sveriges rikaste entreprenörer.

Nu delar hon med sig av sina erfarenheter och kunskaper för att även hjälpa dig att ta kontroll över din ekonomi, få rätt inställning och börja investera. 

Cornelias intresse för investeringar började redan i tonåren, inspirerad av sin mamma som handlade regelbundet i aktier och fonder. Hennes mamma började tidigt investera i tillväxtmarknader och var intresserad av människorna bakom företagen, deras kultur, sinne och deras syn på affärer och pengar.

I hennes serie Emotionella investeringar har hon behandlat följande 7 ämnen: 

1: Kom igång med emotionella investeringar
2: Investera med förnuft och känsla enligt emotionella modellen
3: Dina pengar gör skillnad - så bygger du ett kapital
4: Aktiehandel - börja samla pengar och lita på dig själv
5: Använd risk till din fördel och investera för framtiden
6: Bygg din portfölj och välj ut bolag som ligger rätt i tiden
7: Skapa guldkant genom kontroll över ditt kapital