Fotograf: Pressbild

Supertalangens investmentbolag ny huvudägare i heta ekokedjan

Skifte i Paradisets affärsstrategi. 

Matvarukedjan Paradiset får en ny majoritetsägare i form av det Stockholmsbaserade investmentbolaget Blue. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anders Jacobson är grundare bakom investmentbolaget Blue och blev utsedd till Veckans Affärers Supertalang år 2019. Intervju med supertalangen Anders Jacobson. 

Blues intåg medför också ett skifte i Paradisets affärsstrategi. Det handlar om ett kliv ut ur den ekologiska dagligvaruhandeln för ett istället holistiskt perspektiv inom hållbarhet, mat och hälsa.

Läs även: Hela listan: Sveriges 101 Supertalanger 2019

Bolaget vill vara en huvudaktör inom detta och därför aviserades samarbetet med Midsona i förra veckan, uppger Blues vd Anders Jacobson.

”Beslutet av Paradiset och Midsona att lansera det nya gemensamma varumärket ’Everyday by Paradiset’ fastställer en ny era för företaget och kommer att påskynda utvecklingen av en rad nya Paradiset-produkter som kommer att lanseras på den nordiska marknaden”, säger Anders Jacobson.

Det framgår inte hur mycket Blue äger i Paradiset eller vilket pris man fått betala för majoritetsposten.

Läs även: ”Det är en dubbel våldtäkt av naturen”


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.