Louise Hagen, vd för D-Ax, Axel Johnsons riskkapitalgren och Anton Holmquist och Magnus Elm, båda medgrundare av Bruce Fotograf: D-Ax/Bruce/Press

Bruce får 20 miljoner kronor från Axel Johnson

Träningsappen som tidigare har nobbat riskkapital vill växa i Sverige och utomlands genom kapitaltillskottet.

Träningsappen Bruce, som samlar 350 gym och träningsanläggningar i ett och samma medlemskap, har tagit in 20 miljoner kronor från Axel Johnsons riskkapitalgren D-Ax. Det skriver Di Digital.

Pengarna ska bland annat gå till att rekrytera ny personal och expandera inom och utanför Sverige.

Tidigare har bolaget valt att ge riskkapitalister nobben.

"Vi valde att bootstrappa bolaget för att slippa investerare med fokus på pengar", heter det exempelvis på den egna sajten.

Men nu har bolaget alltså tänkt om.

”Det har från början varit viktigt för oss att bygga bolaget med glädje. Vi bestämde oss för att detta skulle bli ett maraton, ingen sprint. Det är därför vi har varit försiktiga med att ta in externa investerare med kortsiktiga planer", skriver man i ett pressmeddelande om investeringen.

Bruce billigaste abonnemang kostar 599 kronor och enligt Di Digital har man över 5 000 betalande kunder.

2018 omsatte Bruce 10,4 miljoner kronor och gjorde en vinst på 86 000 kronor. Året dessförinnan redovisades en förlust på 239 000 kr och en omsättning på 2,4 miljoner kronor.

D-Ax är sedan 2013 Axel Johnsons gren för investeringar i små digitala företag. Utöver Bruce finns även Auctionnet, Loop54, Matsmart och Winnow Solutions i portföljen.


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.