Fotograf: Unsplash

Toadman gör affärer med ”ett av världens största” spelbolag – aktien rusar 20%

Spelutvecklingsbolaget Toadman jobbar med ett projekt som förväntas generera 150-200 miljoner kronor de kommande två åren. 

Gamingbolaget Toadman Interactive har kommit överens med vad företaget beskriver som "ett av världens största bolag" där Toadman har helhetsansvar för utvecklingen av ett nytt spel. Första milstolpen kommer att genera cirka 1 miljon dollar till Toadman. Skulle projektet slutföras förväntas det inbringa 150-200 miljoner kronor de kommande två åren.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Arbetet med första milstolpen har redan påbörjats och kommer initialt sysselsätta 30 personer från Toadman. Vid full produktion är det troligt att projektet kommer att sysselsätta runt 80-100 personer. Detta projekt ger Toadman möjligheten att fortsätta sin expansion både organiskt och genom förvärv", skriver bolaget.

Strategiskt kommer Toadman också fram till hösten att se över sin spelportfölj och framtida satsningar. Detta för att säkerställa att bolaget har en väl avvägd riskprofil när det kommer till spelutveckling av egna spel, projektfinansierade spel och konsultuppdrag, heter det.

Toadman har av sekretesskäl bestämt att vänta med att namnge uppdragsgivaren fram tills dess att slutliga detaljer i projektet är överenskomna. Detta bedöms ta från någon vecka upp till någon månad, uppges det.

Läs även: Spelstopp för Ninja Casino efter förlorad licens - aktien handelsstoppad


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.