Fotograf: Press Einride

Nu börjar Lidl med förarlösa leveranser

Lidls butik i Halmstad blir först i världen med att transportera varor med självkörande lastbilar. 

”Målet är att implementera ordinarie leveranser med den självkörande lastbilen i början av nästa år”, säger pressansvarig Petra Whitehead till Market

Lidl samarbetar med techbolaget Einride angående förarlösa leveranser med eldrivna och självkörande lastbilar, enligt Market. Nu har det avgjorts att parterna ska inleda tester och Lidls butik i Halmstad ska få leveranser av en autonom lastbil. 

Lastbilen ska transportera varor mellan lagret och butiken. 

”Fordonet kommer då att vara ansluten till mobilnätet i området, så att en mänsklig operatör kan övervaka och fjärstyra det vid behov. I takt med att lösningen utvecklas och mognar så kommer fordonet att kunna framföras alltmer i autonom drift”, säger Petra Whitehead till Market. 

Läs även: Nu får Volvos självkörande elfordon Vera sitt första uppdrag

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST