Fotograf: Unsplash

Flygbolagens desperata utsläppskamp

Wizz Air börjar också redovisa utsläppsstatistik. Flygbolaget säger sig ha lägsta utsläppen.

Wizz Air ska också börja redovisa månatlig utsläppsstatistik och det östeuropeiska lågprisflygbolaget har enligt ett pressmeddelande de lägsta koldioxidutsläppen per passagerare av alla sina konkurrenter.

Bolaget släppte i maj ut 56,5 gram koldioxid per passagerare och kilometer. För en vecka sedan gjorde konkurrenten Ryanair anspråk på att vara det grönaste flygbolaget, med 66 gram koldioxid i utsläpp per passagerare och kilometer förra månaden.

Även SAS, som släppte ut nära 100 gram per passagerare och kilometer under perioden februari till april i år, har sagt att man ska börja redovisa utsläppsstatistik. I samband med trafiksiffrorna häromdagen framgick att SAS minskat sina koldioxidutsläpp med 0,7 procent per passagerarkilometer i maj. Man angav dock inte hur stora utsläppen var i relation till trafiktalen.

 Läs även: Här är lågprisbolaget som växt fram i skuggan av Ryanair – och snart kan susa förbi SAS

 


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.