Unsplash

Vegankampen hårdnar: Världens näst största köttproducent satsar på växtbaserat i stor skala

Vegetabiliska proteiner tar över. Det nya varumärket ska erbjuda kyckling och köttbullar av veganska ingredienser.

Tyson Foods satsar på växtbaserade proteiner under det nya varumärket Raised & Rooted.

Bolaget planerar att senare i år lansera en rad nya produkter, däribland vegetariska nuggets och hamburgare. Separat kommer Tyson-märket Aidells att erbjuda kyckling och köttbullar gjorda av växtbaserade ingredienser, uppgavs det i ett uttalande.

Läs även: Boom för en ny veganindustri – när allt fler vänder köttet ryggen

Att Tyson Foods blir den största amerikanska köttproducenten att satsa på växtbaserad kött sätter press på Beyond Meat. Den senare har fått en megastart som publikt företag tack vare sina vegetariska hamburgare. Aktien är dock ned 2,5 procent i förhandeln på torsdagen efter Tyson Foods tillkännagivande.

Samtidigt stiger Tyson Foods-aktien 3,4 procent i förhandeln.

Läs även: Snart kan du äta labbodlad sushi


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST