Vänster: Oscar Berglund, vd på Trustly Group | Höger: Alexandre Gonthier, vd på PayWithMyBank Fotograf: Pressbild

Sveriges fintechsuccé till USA

Trustly expanderar till USA genom fintechfusion. 

Trustly är det ledande företaget av direktbetalningar inom Europa och fintechbolaget hamnade på Financial Times lista över Europas 1 000 snabbast växande företag.

Den sammanlagda summan som passerat deras betaltjänst har överstigit 200 miljarder kronor. 

Läs även: Ranking: Sveriges 14 snabbast växande bolag – kvalar in i Europatoppen

Genom en fusion med det Silicon Valley-baserade fintechbolaget PayWithMyBank, intar Trustly nu den amerikanska marknaden, framgår det i ett pressmeddelande. 

Sammanslagningen av verksamheterna skapar ett unikt transatlantiskt nätverk, där 600 miljoner konsumenter inom EU och USA kan använda betaltjänsten. Deras betalningsmetod innebär en lägre kostnad och högre konverteringsgrad för internationella e-handlare. Således kan konsumenten får ett enkelt, säker och snabbt sätt att betala hos fler e-handlare direkt från sitt bankkonto.

”De stora kunder vi har i USA har under lång tid efterfrågat en produkt som också fungerar utanför den amerikanska marknaden. Det är därför ett naturligt steg för oss att slå oss samman med Trustly som leder utvecklingen inom konto-till-kontobetalningar i Europa. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en ännu bättre tjänst till våra kunder varav många har globala ambitioner”, säger Alexandre Gonthier, vd hos PayWithMyBank.

Alexandre Gonthier, grundare och vd på PayWithMyBank, blir ansvarig för den amerikanska verksamheten och rapporterar till Oscar Berglund, vd för Trustly.

Fusionen innebär att aktieägare går ihop och företagens sammanlagda intäkter uppgick till ungefär en miljard kronor år 2018. 

Läs även: Makalös vinstrusning för svenska fintech-raketen – ökar med 150 procent


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.