Proffsen plockar ut aktierna med hälsosam tillväxttrend

Aktierspararen anser att sjukvårdsföretaget Medicover och teknikhandlaren OEM  har båda god tillväxtpotential.

Organisationen Aktiespararnas tidning Aktiespararen rekommenderar köp av aktier i sjukvårdsföretaget Medicover, byggbolaget Serneke, teknikhandlaren OEM och telekombolaget Nokia. Samtidigt ges avvakta-rekommendationer för IT-bolaget Addnode och telekomföretaget Ericsson. Pump- och hydraulikbolaget Concentric får en säljrekommendation.

Det framgår av det senaste numret.

Medicovers köprekommendation åtföljs av en riktkurs på 105 kronor. Aktiespararen anser att ett välskött kvalitetsbolag växer fram. Medicover växer successivt in i värderingen och marginallyftet kommer, resonerar tidningen.

Göteborgsentreprenören Serneke är köpvärd för riskvilliga, anser Aktiespararen. Börsen har tagit ut förluster på jätteprojektet Karlastaden i förskott, enligt tidningen.

OEM International har snudd på alltid varit en köpvärd aktie, skriver Aktiespararen som anser att det gäller även nu. Riktkursen sätts till 250 kronor på ett års sikt. Det småländska företaget går från klarhet till klarhet med stadig, hög tillväxt och växande marginaler, heter det.

Beträffande Concentric ser Aktiespararen ökade risker kring marknadens prognoser. Många fundamentala faktorer talar också emot Concentric i det kortare perspektivet, enligt tidningen som alltså rekommenderar sälj.

Läs även: Här är proffsplockarnas 15 doldisaktier


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST