Fotograf: TT

Elon Musk förutspår ”rekordkvartal” för Tesla

Tesla har inga problem med efterfrågan enligt Musk, aktien steg i efterhandeln.

Teslas aktie avancerade igår 2 procent i ordinarie handel och ökade ytterligare 3,8 procent i efterhandeln. Detta efter positiva uttalanden från vd Elon Musk på bolagsstämman där han sa att det inte finns några problem med efterfrågan. 
 
"Jag vill göra klart att det inte är några problem med efterfrågan. Försäljningen har med råge överträffat produktionen, och produktionen har varit ganska bra", sade Elon Musk 
 
Han tillade att försäljningen av Model 3 har överträffat försäljningen hos huvudkonkurrenterna, både i enheter och räknat i dollar. 

 Elon Musk nämner inte specifika finansiella eller produktionsmål.  Pressen på företaget har varit tuff de senaste månaderna, efter att fordonsleveranserna sjönk med 31 procent under första kvartalet. Det skriver Financial Times. 

 "Vi har byggt lika många bilar under det senaste året som under hela vår tidigare historia. Det är svårt att vara lönsam med en så kraftig tillväxt", sade Elon Musk från scenen.

Tesla ligger rätt i tiden inför kommande energiomställning och att köpa en icke-självkörande bensindriven bil är vansinnigt, "som att åka häst och vagn eller använda en flip-telefon", raljerade vd:n vidare.

Land efter land kommer fasa ut förbränningsmotorerna, hävdade han. Smartare är att köpa Tesla, som han menar kommer vara i det närmaste ständigt modern, där bara själva datorn kommer behöva bytas ut i takt med att självkörandehårdvaran blir mer avancerad.

Andra saker som utlovades inkluderade färdsträckor på upp till 640 kilometer på en laddning, en amfibiebil och en snar lansering av en pick up.

Läs även: Tesla prisdumpar i Kina för att få snurr på försäljningen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST