Niklas Adalberth, Norrskens grundare, och Erik Engellau-Nilsson, Norrskens vd

Klarna-grundarens Norrsken slår upp portarna i Rwanda

Stiftelsen Norrsken har öppnat sin första lokal utanför Sverige.

För tre år sedan drog Norrsken, som finansieras av Klarna-medgrundaren Niklas Adalberth, igång verksamheten i Stockholm.

Nu står det klart att stiftelsen öppnar även i Rwandas huvudstad Kigali. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Den nyöppnade grenen i det afrikanska landet är den första utanför Sverige och ska precis som i hemlandet erbjuda kontorsplatser till och finansiera entreprenörer.

Läs även: Toppchefen på Norrsken som bytt bransch om och om igen: ”Så här i efterhand är jag otroligt glad”

"Vårt mål är att skynda på den redan snabba entreprenörsutvecklingen i Östafrika genom att öka tillgången till internationellt kapital, talang och nätverk", säger Fredrika Wessman på Norrsken, som ska leda satsningen, i pressmeddelandet.

"Med tiden kommer Kigali att bli ett techkluster, men kanske kan vi hjälpa till att skynda på utvecklingen och farten med vilken andra internationella investerare och entreprenörer flyttar dit", säger Norrskens vd Erik Engellau-Nilsson till Sifted.

Han berättar även att Norrsken planerar att öppna i betydligt fler länder än Sverige och Rwanda. "Vårt mål är att öppna 25 hus runtom i världen, men kanske blir det också 5 till 8. Vi är ödmjukt medvetna om att vi är helt nya på det här och att vi håller på att lära oss", säger han till sajten.

I Norrskens startupportfölj finns bland annat Karma, Doctrin, Eneo Solutions och Ignitia. 

Läs även: Så ska Rwanda bli en innovationshub: "Vi vill göra samma utvecklingsresa som de asiatiska länderna fast bättre"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST