New York: Nytt Trump-hot dämpade uppgången

Den amerikanska presidenten fördröjer ett avtal med Kina. S&P 500 var oförändrat. 

Börserna i New York föll tillbaka något under tisdagskvällen och stängde runt nollstrecket efter fem raka uppgångsdagar.

Kina hade tidigare under dagen flaggat för nya stimulansåtgärder, vilket fick börserna att stiga i den tidiga USA-handeln.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,1 procent till 26.049. Det bredare indexet S&P 500 var oförändrat vid 2.886 och även det tekniktunga Nasdaq Composite rörde sig sidledes vid 7.822.

Sektorsvis var det dagligvaror som gick bäst med en uppgång på 0,4 procent medan industribolag gick tyngst, ned 0,9 procent.

Under kvällen sade Donald Trump att USA inte kommer att sluta ett handelsavtal med Kina om Peking inte återgår till de villkor som förhandlades fram tidigare i år.

"Just nu är det jag som fördröjer avtalet och vi kommer antingen att sluta ett väldigt bra avtal med Kina eller inget avtal alls", sade Trump på tisdagskvällen.

På aktiemarknaden föll Boeing efter att ha rapporterat att flygplansleveranserna för maj mer än halverades, delvis till följd av den svartlistade 737 Max-modellen. Aktien var ned 1,3 procent.

Beyond Meat, som producerar ett grödobaserat köttsubstitut, rasade 25 procent. Investmentbanken JP Morgans analytiker har uttryckt oro över värderingen på Beyond Meat och sänkt rådet till "neutral".

Facebook steg 1,9 procent sedan bolaget erhållit en rekommendationsuppgradering till köp från Moffett Nathanson.

Broadcom har tecknat ett tvåårigt avtal med Apple för leverans av komponenter, vilket aviserades på måndagskvällen. Både Broadcoms och Apples aktie steg 1,2 procent.

Sprint sjönk nästan 6 procent och T-mobile tappade 1,6 procent sedan det aviserats att flera amerikanska delstater förbereder en stämningsansökan för att förhindra en fusion av de två teleoperatörerna.

Liksom i övriga världen steg stål- och gruvaktier då priset på järnmalm har fortsatt att stärkas kraftigt. Nucor steg 1,6 procent.

Tesla steg 2,0 procent inför årsstämman som inleddes sent på tisdagskvällen svensk tid.

Bildkälla: Infront

S&P 500-index tisdagen den 11 juni

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 1 punkt till 2,14 procent.

Läs även: Trump inför G20: Kina kommer ingå avtal ”för att de måste”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST