ANNONS

Så optimerar du finansieringen för ditt företag - på 24 timmar

Billigare och bättre lån – helt efter ditt företags behov. Genom att jämföra olika bankers anbud kan ditt företag kostnadsfritt optimera er finansiering.

I nästan alla företag känns det givet att arbeta med kärnfrågorna och finansieringen är kanske inte lika kul, men ofta lika viktig för resultatet – och därför gäller det att hitta rätt. Men hur gör man? Det finns massor av aktörer på marknaden, och det kan vara svårt att få en överblick på erbjudanden som passar just ditt bolags behov.

Här berättar Axel Enblad, vd på Fakturino, om hur ditt företag kan optimera finansieringen.

“Vi låter etablerade banker och finansbolag komma med anbud. På så sätt kan ni sänka era finansieringskostnader avsevärt. Ni kan starta jämförelsen själv på vår sajt, eller kontakta våra experter via chatt eller telefon.”

På sajten finns möjlighet att följa jämförelseprocessen.

“Här agerar våra användare väldigt olika - vissa vill välja själva och signera digitalt direkt för att få sitt lån - medan andra vill ställa frågor om de olika finansieringsalternativen och kanske även träffa bankerna innan de väljer. Vi kan hantera båda casen - det är också därför vi kan hjälpa bolag att optimera krediter upp till hundra miljoner kronor”, berättar Axel Enblad.

Fakturino etablerades 2013, och var den första oberoende digitala aktören med att konkurrensutsätta Sveriges banker och finansbolag mot varandra. 

“Vi startades just därför - för att många företag betalar för mycket för sin finansiering. Det fanns inget enkelt sätt för företagen att hitta finansiering som passar just dem bäst, kostnadsfritt”, berättar Axel Enblad.

Viktigt att inte bli för enkel

Fakturinos tjänst möjliggör alltså en stor tids- och kostnadsbesparing. Istället för att söka finansieringsmöjligheter hos respektive bank och finansbolag kan ni använda Fakturinos plattform för att låta anbuden komma till ert företag istället. Trots denna enkelhet är det personliga mötet fortfarande viktigt för Fakturino, och Axel tror att detta är en stor anledning till den höga trovärdigheten som företaget byggt upp. 

“Vissa lån rekommenderar vi att man tar digitalt via oss - då pressas priserna i vår jämförelse och man får det billigaste lånet direkt. Men många företagare har unika förutsättningar och möjligheter för att fortsätta växa och då är det viktigt att man tittar på varje del av verksamheten för att verkligen säkerställa att man har den bäst lämpade finansieringslösningen som finns tillgänglig. Vi brukar säga att om lånet eller krediten man upphandlar är större än 500 000 kr så ska man tala med en expert istället för att bara jämföra online, än mindre gå till en bank direkt. Då kommer man att betala för mycket, punkt”, berättar Axel och tillägger:

“Vi hjälper små och medelstora företag som vill ha hjälp att hitta rätt investeringslån, likviditetslån, factoring, checkkrediter och leasing. Via Fakturino kan ni jämföra själva, tala med våra experter samt få tips och råd för hur de ska agera för att kunna fortsätta växa. Vi vill hjälpa företag att få den bästa möjliga finansieringen, kostnadsfritt. En helt digital användarupplevelse (om man vill), samt fri tillgång till våra experter.” 

Axels hetaste tips för att lyckas med företagsfinansieringen:

  • Signerar du ett företagslån med bank-id, utan att ha jämfört, så betalar du för mycket. Gör inte det. Underskatta inte fakturabelåning för att kunna fortsätta växa.
  • Fråga dig själv om du vet hur mycket du faktiskt betalar för din företagsfinansiering idag. Vet du inte det betalar du för mycket och bör kontakta oss på Fakturino.
  • Var inte sentimental med din bank. Det finns bra lösningar för företagare, det gäller bara att hitta dem. Lycka till!

Använd rätt finansiering - starta en jämförelse och optimera finansieringen för ditt företag idag!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.