Fotograf: Joakim Göksör/TT

Aftonbladet: Finansministern vill höja bensinskatten

Finansminister Magdalena Andersson flaggar för att bensinskatten kommer att höjas inom ramen för en skatteväxling i i en intervju i Aftonbladet. UPPDATERING: På sin Facebook-sida skriver Magdalena Andersson att hon blivit felciterad.

Finansminister Magdalena Andersson uppger att bensinskatten kommer att höjas igen, inom ramen för en skatteväxling på 15 miljarder kronor. Det säger hon i en intervju med Aftonbladet.

För att det ska "fungera långsiktigt" måste det finnas en bred acceptans, uppger hon vidare för tidningen.

"Omställningen kan inte handla om att stockholmare med höga inkomster ska köpa Tesla. Det måste handla om att alla människor i hela landet ska ha möjlighet att ställa om", säger hon.

På frågan om landsbygden ska kompenseras säger Magdalena Andersson att man måste se till att "återflödet blir rimligt för människor i hela landet. Alla ska kunna vara med".

I intervjun flaggar finansministern även för att skattenivåerna kommer att höjas, eftersom den stora generationen 40-talister blir äldre vilket kommer att kräva mer pengar till välfärden.

"Det kommer att behövas mycket stora resurstillskott", säger hon till Aftonbladet.

UPPDATERING: På sin Facebook-sida uppger Magdalena Andersson att hon har blivit felciterad av tidningen och skriver att hon har begärt en rättelse.

Hon skriver vidare att hon svarat följande på Aftonbladets fråga om huruvida bensinskatten ska höjas:

"Vi kommer att genomföra en grön skatteväxling på 15 miljarder, hur den kommer se ut, det vet vi inte än, det kommer vi att diskutera"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST