Fotograf: Unsplash

Landet förbjuder nya motorsågar

Ett nytt importförbud ska skydda Sri Lankas skogar. 

Snart kan alla sågverk i Sri Lanka stvingas att stänga på grund av ett nytt importförbud för motorsågar, rapporterar TT. 

Syftet är att få kontrollen över den illegala skogsavverkningen. 

"Jag har instruerat myndigheter att förbjuda import av motorsågar och motorsågblad från och med nästa vecka", sade den lankesiske presidenten Maithripala Sirisena vid en miljökonferens på torsdagen, enligt ett utskick från presidentkansliet.

Det är ännu oklart om förbudet ska gälla även befintliga motorsågar i Sri Lanka, men presidenten bestämde att sätta en tidsfrist på fem år för att stänga sågverken och för att dess anställda ska få möjlighet att hitta nya jobb. 

Läs även: Margot Wallström: ”Jag måste ju försörja mig”


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.