Jeff Bezos ser handanvändande robotar – ”inom de närmaste tio åren”

Amazons vd Jeff Bezos bedömer att det tar tio år tills vi har robotar som kan utföra olika människouppgifter med sina händer. 

Det uppgav han under bolagets konferensen ”re:MARS” i Las Vegas, skriver Reuters.

”Jag tror att gripande kommer att vara ett löst problem inom de närmaste tio åren”, sade Jeff Bezos.

Bezos kommentar kommer sedan Amazon sagt att man betraktar automation som ett sätt att hjälpa sina anställda. Bezos avböjde dock under intervjun att prata om Amazons satsningar kring tekniken, som har testats med hjälp av Boston-startupen Soft Robotics.

Robotar som kan utföra handuppgifter skulle vara lämpliga både vid lagerarbete men också för att hjälpa äldre inom omsorgen.

Under konferensen pratade Bezos också om Projekt Kuiper, bolagets satsning att erbjuda bredband med hjälp av tusentals småsatelliter i omloppsbana. Han kallade det för en väldigt bra affär för Amazon då den är kapitalintensiv på flera miljarder dollar.

Läs även: I skuggan av Teslas trubbel - Elon Musks rymdbolag firar triumf

Projekt Kuiper kan liknas SpaceX projekt Starlink, där 12 000 satelliter ska skickas upp i rymden för att ge bättre internetuppkoppling. Starlinkprojektet ska vara en finansieringskälla till en målsättning vd:n Elon Musk har med SpaceX, att ta sig till mars. 

De båda tech-miljardärerna utkämpar även en intergalaktisk strid mot varandra, de båda har rymdprojekt. Jeff Bezos vill ta sig till månen med sitt projekt ”Blue Moon” och har tidigare kommenterat Elon Musks planer kring att ta sig till mars som mindre realistiska. Elon Musk kontrade med att ”sätta ordet ’Blå’ på en boll är ett tveksamt varumärke”.

Läs även: Miljardärsfejden – intergalaktisk strid mellan Musk och Bezos


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST