Pixabay

Rekordflöde på fondmarknaden – oron stiger

Säkra investeringar sökes. 

Den globala fondmarknaden har störst veckoinflöde på mer än 4 år, skriver Financial Times.

Investerare väljer säkra investeringar på grund av oron kring den globala ekonomin. Globala fastighetsfonder, som spåras av dataleverantören EPFR, hade ett inflöde på 165 miljarder kronor under veckan som slutade den 5 juni. Det är det största inflödet som har noterats sedan februari 2015. De mer riskfyllda fonderna hade däremot utflöden.

Världsbanken ändrar tillväxtprognosen till 2,6 procent för den globala tillväxten. Det är en sänkning med 0,3 procentenheter jämfört med prognosen i januari. En bidragande faktor till detta är handelskonflikten mellan USA och Kina.

Den globala oron verkar också bero på spekulationerna om att FED kommer sänka sina räntor. Konsekvensen av detta är minskad aptit på aktiemarknaden.

Läs även: Så samlar du pengar: ”Tänk dig att din aktieportfölj är som din garderob”

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST