Fotograf: Unsplash

Fortsatta uppgångar på New York-börsen – S&P 500 stiger 0,6%

USA-börsen fortsatte igår upp på förhoppningar om lösning i handelsdispyt. 

De ledande börserna i New York fortsatte upp på torsdagen, delvis på optimism om att Mexikotullar ska kunna undvikas efter uppgifter om att Trumpadministrationen överväger en senareläggning av tullarna.

USA:s vicepresident Mike Pence sade dock på torsdagen att USA fortfarande planerar att införa tullar mot Mexiko nästa vecka, rapporterar Bloomberg News.

Läs även: Trump inför tullar på alla varor från Mexiko

Dow Jones storbolagsindex stängde 0,7 procent upp till nivån 25.721, det bredare S&P 500 steg 0,6 procent till 2.843 och tekniktunga Nasdaq Composite stärktes 0,5 procent till 7.615.

Stöd kom också från centralbankshåll. Europeiska Centralbanken lämnade som väntat räntan oförändrad på torsdagen men ändrade guidningen och ser nu oförändrad ränta till och med första halvåret 2020, ett halvår längre än tidigare.

Italiensk-amerikanska Fiat Chrysler har dragit tillbaka sitt förslag om fusion med franska Renault, framkom på torsdagen. Aktien var upp 0,8 procent i USA-handeln.

Spotify avancerade drygt 3 procent. Ett produktionsbolag som tidigare presidenten Barack Obama och hans fru Michelle Obama står bakom ska samarbeta med Spotify om produktion av så kallade poddar på Spotify.

Uppgång för Spotify under gårdagen. 

Beyond Meat, som producerar ett grödobaserat köttsubstitut, tog rejäl fart uppåt i efterhandeln i spåren av en positiv försäljningsprognos i sin första delårsrapport som noterat bolag. Aktien steg 26 procent i efterhandeln.

Läs även: Analytikerna: Om 10 år kan den köttfria marknaden omsätta 1 400 miljarder kronor

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad på 2,12 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST