Fotograf: Creative Commons/pixabay

Nu lanserar Facebook sin kryptovaluta

Att använda kryptovalutan Libra kommer vara avgiftsfritt och kan användas via Messenger och Whatsapp.

Facebook kommer att släppa sin kryptovaluta med kodnamnet Libra den 18 juni, rapporterar Techcrunch.

Uppgifterna är hämtade från en vitbok som beskriver valutans egenskaper, enligt en källa. Det uppges att valutan blir bunden till en valutakorg snarare än bara dollarn för att slippa prisfluktuationer.

Att använda Libra blir avgiftsfritt och möjligt via Facebooks produkter så som Messenger och Whatsapp. Facebook uppges föra samtal med handlare om att acceptera valutan och teknikjätten kan erbjuda teckningsbonusar.

Facebook ville inte kommentera datumet till tekniksajten, som tillägger att lanseringen kan ändras på grund av problem relaterade till partners eller tillsynsmyndigheter.

Med lanseringen av Libra väntas bland annat remittering underlättas samt pengaöverföringar mellan vänner som slipper avgifter. En annan fördel för Facebook blir en bättre förståelse för hur pengaflödet går i relation till annonser och annat som läggs upp på plattformen. Detta kan möjliggöra bättre annonsmätning och produktrankningar, skriver tekniksajten.

Läs även: Zuckerberg samtalar med forna ärkerivaler om ny kryptovaluta för Facebook

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST