Podcast del 5 - Ishtar Touailat, Framtidens ledare, Årets IT-Kvinna och Supertalang

Ishtar Touailat beskriver sig som intensiv, drivande och högenergisk. Det är bara att hänga med när råden, visionerna och värderingarna sprutar. Kombinerat med en mycket personlig skildring av hur livet blev när hon plötsligt stod ensam utan hem på Eskilstuna station, en sen vinternatt som 14-åring.

När det finns betydligt mer än en ordentlig vändpunkt i en människas liv, finns det oftast lika många reflektioner. Ishtar har full koll på vad som driver henne och hon har lärt sig att andras förväntningar måste åsidosättas. Målmedvetenheten är stark under hela intervjun, som hon gör för att hon tycker att det finns för få personer som vågar vara autentiska och dela med sig.

Jämställdhet och framtidens ledarskap står högt upp på agendan och även att hjälpa barn och kvinnor i mindre priviligerade länder. Privat är Ishtar en “free spirit” och på affärssidan håller hon bland annat föreläsningar, workshops, träffar investerare och coachar.

Trots sin bråkiga bakgrund, märkte hon att världen utanför var ännu bråkigare och fram till 27-årsåldern fick Ishtar ofta höra att hon var för mycket. Det har skapat en stark förändringskraft hos henne.

Lyssna till hur stormen i hemmet vänts till tydliga tankar kring strukturer, sociala förväntningar, hur framtidens ledare måste vara, konsten att bygga bolag, vikten av att lära barn om ett “growth mindset” och vilka råd Ishtar skulle ge sig själv som 12-åring.

Trevlig lyssning!
Felicia och Julia.

Klicka på playsymbolen i bilden för att att lyssna.

Intervjuare: Felicia Fazzi
Producent: Julia Siwertz
Ansvarig utgivare: Åsa Uhlin