Podcast del 3 - Pernilla Ramslöv, Näringslivets mäktigaste entreprenör 2019

Pernilla Ramslöv går in i studion med starka, självsäkra steg utan minsta spår av den betydligt mer blyga 11-åring som var rädd att misslyckas. Idag gillar hon tvärtom att överraska, slå i underläge och ser det som en otroligt effektfull drivkraft att bli riktigt förbannad.

I barndomshemmet fanns mamman alltid där. Oavsett om det handlade om att sy kläder eller att trösta. Med storasyster som förebild beskriver Pernilla hur hon kunde ta “gräddfilen” efter henne och att hon inte ens kan minnas ett bråk.

På fritiden hänger Pernilla helst i köket med sin familj, eller i dojon. Alla idéer som ständigt kommer upp lagrar hon i ett speciellt hörn av hjärnan och enligt henne själv är hon både lite galen och modig, men även lite jobbig. Det får stå för henne, men när hon säger att “en bra ledare sätter varje individ till sitt bästa jag” finns det en tydlig röd tråd till framgångarna med Nox Consulting.

Beskrivningarna av hur hon hamnade på Teknis, om de tusentals barn som har lärt sig programmera, om nätverkandet, familjen, hennes första jobb i sin lilla röda golf och vad som fick henne att inse att hon helst av allt jobbar i team, är personliga.

Med humor beskriver hon den målmedvetenhet som tagit en allt tydligare form till den totalt orädda människa hon är idag. Det här är en intervju full av långt tänkta tankar och reflektioner om allt från Gig-ekonomi och karriär till koll på vad som får Pernilla och hennes omgivning att må bra.

Trevlig lyssning!
Felicia och Julia.

Klicka på playsymbolen i bilden för att att lyssna.

Intervjuare: Felicia Fazzi
Producent: Julia Siwertz
Ansvarig utgivare: Åsa Uhlin